Ahoj, dnes tady máme další snadnou mňamku s mákem, která je
navíc plná bílkovin. Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až
12x více než mléko. K tomu, ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu,
další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho_8U-rLl0jwETDkNT4VdLGgMF5CCR4k5N6RjTlmNBrLXPMtaQvBNPFtmx-Axk_5lx54sRvhMpGfBsPQbgOvJIC8A1vZzVd1HqOqQ6shF2Iq-QA6Jf0pD29LN6I_3lUizxS7WuAR2CFqg/s1600/SUROVINY.jpg)
Korpus: 100g ovesných vloček
50g mletého máku
50g kokosového oleje
50ml vody
1 lžička mleté skořice
Náplň: 500g tvarohu ve vaničce
50g proteinového prášku
30g mletého máku
ztužovač za studena (@droetker_cz) nebo želatina
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPbLqO0naZPsWUSQPGKGQ7JA25jLGnu5RxKCN4ZshEMMwFRjxlk2XUtI_26STDjBk6incjXsisS1RWs4vtW9T51eC2MVZ4WV-85LCEXyaf-Oy_MFOJ2oFOCg1IJfgTd-qnxpDK8nf0Q38/s1600/POSTUP.jpg)
Suroviny na korpus si smícháme dohromady a postupně budeme
přidávat vodu tak, aby se nám těsto krásně spojilo. Těsto rozprostřeme rukama
na dno dortové formy (21 cm) a dáme chladit na pár min do lednice.
Ztužovač nebo želatinu si připravíme podle návodu na obalu a
poté smíchá s tvarohem, mákem a proteinovým práškem. Náplň vylijeme na
korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Tip: Příchutě proteinového prášku můžete různě střídat dle
chuti, tak docílíte toho, že se Vám dezert jen tak nepřejí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.