čtvrtek 9. dubna 2020

MAKOVÝ CHEESECAKE PLNÝ BÍLKOVIN

Ahoj, dnes tady máme další snadnou mňamku s mákem, která je navíc plná bílkovin. Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až 12x více než mléko. K tomu, ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.



Korpus: 100g ovesných vloček
50g mletého máku
50g kokosového oleje
50ml vody
1 lžička mleté skořice

Náplň: 500g tvarohu ve vaničce
50g proteinového prášku
30g mletého máku
ztužovač za studena (@droetker_cz) nebo želatina

Suroviny na korpus si smícháme dohromady a postupně budeme přidávat vodu tak, aby se nám těsto krásně spojilo. Těsto rozprostřeme rukama na dno dortové formy (21 cm) a dáme chladit na pár min do lednice.
Ztužovač nebo želatinu si připravíme podle návodu na obalu a poté smíchá s tvarohem, mákem a proteinovým práškem. Náplň vylijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.

Tip: Příchutě proteinového prášku můžete různě střídat dle chuti, tak docílíte toho, že se Vám dezert jen tak nepřejí.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.