sobota 7. prosince 2019

JABLEČNÝ ŠTRÚDL Z LISTOVÉHO TĚSTA

I když se už všude začíná chystat vánoční cukroví, ze všech stran na nás jde ta nádherná vůně z trouby, je ještě potřeba využít zbytek jablíček z podzimu. Tento recept najde také na mém Instagramu nebo v Nejtmavší kuchařce, která je ke stažení ZDARMA.Vyzkoušejte tento snadný a moc dobrý jablečný štrúdl z listového těsta.



Štrúdl jsem upekl,
vytáhl z trouby,
taťka mi ho snědl,
a zbylo nám houby.

Neminul ho trest,
bylo mu pak špatně,
byla to totiž lest,
já převezl ho zdatně.

Že se štrúdl vytratí,
já moc dobře tušil,
projímadlo přidati,
já tam prostě musil.

1 balení listového těsta
4 jablka
skořice
cukr krystal
rozinky 
ořechy
strouhanka
vejce

Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme. Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky. Jablka nakrájíme na drobné kousky a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou. Posypeme skořicí a cukrem. Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na cca 200°C.

Tip: Pokud chceme, aby byl štrúdl více dozlatova, můžeme do vejce přidat trošku moučkového cukru.

                                                   Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.