Štrúdl jsem upekl,
vytáhl z trouby,
taťka mi ho snědl,
a zbylo nám houby.
Neminul ho trest,
bylo mu pak špatně,
byla to totiž lest,
já převezl ho zdatně.
Že se štrúdl vytratí,
já moc dobře tušil,
projímadlo přidati,
já tam prostě musil.
1 balení listového těsta
4 jablka
skořice
cukr krystal
rozinky
ořechy
strouhanka
vejce
Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme.
Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky. Jablka nakrájíme na drobné kousky a
smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se
strouhankou. Posypeme skořicí a cukrem. Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl.
Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na cca 200°C.
Tip: Pokud chceme, aby byl štrúdl více dozlatova, můžeme do
vejce přidat trošku moučkového cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.