Ahoj, dnes se podíváme do Francie, konkrétně na Koláč
sester Tatinových. Jelikož nám začala sezóna jahod a zrovna nemám žádnou pánev,
která by byla vhodná do trouby, dovolil jsem si klasický recept z jablek
v pánvi upravit. Jakmile se trošku skamarádíte s výrobou karamelu,
zjistíte, že je docela snadný a zvládne ho hravě každý. Jistě i vy propadnete
jeho jednoduchosti a skvělé chuti.
300g jahod
50g másla
100g cukru krupice
1 listové těsto (puff pastry)
Nejdříve si očistíme jahody. Doporučuji použít brčko.
Do karamelu přidáme máslo, necháme ho rozpustit a důkladně
promícháme. Do směsi přidáme jahody a pomalu promícháme.
Jahody přendáme do dortové formy (20-22 cm) vymazané
máslem a následně přidáváme postupně lžicí zbylý karamel.
Listové těsto si rozválíme a odkrojíme podle tvaru formy.
Námi vytvořený plát z listového těsta si párkrát propíchneme vidličkou na
různých místech.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.