Ahoj, pro kakao a kávu jsem měl vždy tak trochu slabost, nedávno jsem objevil recept na zajímavou bábovku,
které jsem neodolal a musel jsem jí pro Vás hříšníky připravit. Pečete doma
taky ještě občas bábovky nebo už je to spíše záležitost našich babiček?
70g holandského kakaa
4 lžičky rozpustné kávy
350g hladké mouky
200g cukru krupice
400ml vody
1/2 prášku do pečiva
150g másla
2 vejce
špetka soli
V hrnci si ve vodě na plotně rozmícháme holandské kakao a rozpustnou kávu.
Necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku si
vymažeme máslem a vysypeme moukou, pokud máte formu silikonovou, tento krok
můžete přeskočit.
V mixéru si vyšleháme vajíčka s cukrem do
pěny a poté přidáme změklé máslo. Do hmoty vzniklé z másla, vajec a
cukru začneme postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Na
závěr přilijeme vychladlou kakaovou směs. Těsto důkladně promícháme,
nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme asi 50 minut.
Jestli je naše
bábovka hotová zjistíme tak, že do ní píchneme špejlí, pokud ji vytáhneme
suchou máme hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.