Ahoj, přeji Vám krásnou sobotu, dnes se podíváme do
Itálie. Připravíme si snadný chléb. Italský
chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé.
Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGT4vClQEJXwxyzOx4Ru_DSaZaX37WqfFg5ocgZ6YkB-_gd99KTX9u6ekCGd0Bf7x22YlZn-Jj3W9j2KuqVd6JZl5W1z83BhkJbkcf45pwcUuOsHxbrxN9S7zTIvUBpEFdl5tspzNBf5c/s1600/SUROVINY.jpg)
400g hladké mouky
½ lžičky soli
olivový olej
hrst vypeckovaných oliv
rozmarýn
hrubá mořská sůl
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKVUGnJSQmKE4AGZRm-rK4E5KrRgo1F8RTcWZ5kHdv72RXHDg85UtNGm6asIpUr62vw0BHR-vSqzZR8ZH6r8Q6zr6xWUDFXAfE49-Y0tmUXRhhkqC1b6NYgEU4SlUT4YNnOlMpZaFLi3U/s1600/POSTUP.jpg)
Droždí rozpusťte ve 200ml vlažné vody. Mouku smíchejte
s obyčejnou solí, přidejte rozmíchané droždí a 3 lžíce olivového oleje.
Uhněťte hladké pružné těsto. Podle potřeby přidejte trošku mouky nebo vody.
Přikryjte a nechte asi 45 minut na teplém místě kynout. Na pomoučněné pracovní
ploše rukama propracujte těsto. Položte na plech vyložený pečícím papírem a
pokapejte pořádnou dávkou olivového oleje. Zakryjte fólii a nechte ještě asi 15
minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220°C. Znovu pokapeme olivovým olejem a
prsty vymáčkneme prohlubně do těsta. Zamáčkneme do nich olivy a posypeme
rozmarýnem a mořskou solí. Pečeme asi 30 minut dozlatova. Podáváme ideálně
ještě teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.