sobota 21. ledna 2017

FOCACCIA S OLIVAMI A ROZMÁRÝNEM

Ahoj, přeji Vám krásnou sobotu, dnes se podíváme do Itálie.  Připravíme si snadný chléb. Italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.


20g droždí
400g hladké mouky
½ lžičky soli
olivový olej
hrst vypeckovaných oliv
rozmarýn
hrubá mořská sůl

Droždí rozpusťte ve 200ml vlažné vody. Mouku smíchejte s obyčejnou solí, přidejte rozmíchané droždí a 3 lžíce olivového oleje. Uhněťte hladké pružné těsto. Podle potřeby přidejte trošku mouky nebo vody. Přikryjte a nechte asi 45 minut na teplém místě kynout. Na pomoučněné pracovní ploše rukama propracujte těsto. Položte na plech vyložený pečícím papírem a pokapejte pořádnou dávkou olivového oleje. Zakryjte fólii a nechte ještě asi 15 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220°C. Znovu pokapeme olivovým olejem a prsty vymáčkneme prohlubně do těsta. Zamáčkneme do nich olivy a posypeme rozmarýnem a mořskou solí. Pečeme asi 30 minut dozlatova. Podáváme ideálně ještě teplé.

Dobrou chuť!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.