Ahoj, věděli jste, že mák je
rostlina, která obsahuje nejvíce vápníku, a přitom i skvěle odkyseluje
organismus? Máte zlozvyky a milujete sladké? Zkuste toto makové mléko.
Je vhodné pro každého, dokonce i pro lidi s intolerancí na laktózu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGT4vClQEJXwxyzOx4Ru_DSaZaX37WqfFg5ocgZ6YkB-_gd99KTX9u6ekCGd0Bf7x22YlZn-Jj3W9j2KuqVd6JZl5W1z83BhkJbkcf45pwcUuOsHxbrxN9S7zTIvUBpEFdl5tspzNBf5c/s1600/SUROVINY.jpg)
500ml vody
100g mletého máku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKVUGnJSQmKE4AGZRm-rK4E5KrRgo1F8RTcWZ5kHdv72RXHDg85UtNGm6asIpUr62vw0BHR-vSqzZR8ZH6r8Q6zr6xWUDFXAfE49-Y0tmUXRhhkqC1b6NYgEU4SlUT4YNnOlMpZaFLi3U/s1600/POSTUP.jpg)
Mletý mák si namočíme v 500ml vody a necháme asi tak 6
hodin stát při pokojové teplotě. Po uplynutí
doby přelijeme obsah nádoby i s mákem do mixéru a
nápoj mixujeme při nejvyšších otáčkách asi 3 minuty.
Namixované makové mléko několikrát přecedíme přes jemné sítko.
Tip: Makové mléko si můžeme dosladit dle vlastní fantazie a
chuti například medem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.