středa 21. prosince 2016

TIRAMISU

Ahoj, dlouho jsem přemýšlel co bych zvolil jako dezert na rodinnou oslavu a jelikož jsem toho moc nevymyslel, sáhl jsem tentokrát do ITÁLIE a pokusil se udělat Tiramisu.

Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená „vytáhni mě“ nebo „zvedni mě“. Ve volném překladu „rozvesel mě“.



500g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretta
šálek silné černé kávy 
1 pytlík cukrářských piškotů
kakao na posypání

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy (piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem). Necháme zatuhnout v lednici.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.