Ahoj, právě začínají dozrávat třešně a čerstvé chutnají
naprosto neodolatelně. Navíc jsou zdravé, mají spousty antioxidantů, vitaminů a
minerálů. Hodí se nejen do koláčů, dezertů, ale také se z nich dá připravit
výborná marmeláda. Tentokrát tady mám recept, který kombinuje chuť třešní s bílou
čokoládou. Tento recept je ideální ke kávě či čaji a určitě si budete chtít
přidat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtB7uLzlhP4FN8la7yUeoaxqI8ZYdPzRgdTssCYdLm1ZeB_-dKsdimpD7tjR5qse2eTz7j3UYvK3mAc5QlGBXpIfavbWqEfJ5B_P5Wec62oakvGIAG7haNIemAaZ1kn85KoJT0kioA3g8/s1600/SUROVINY.jpg)
150g rozpuštěného másla
máslo na vymazání formy
1 vejce od šťastných slepiček
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
2 hrsti třešní
100g bílé čokolády
50g mandlí (nasekaných)
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPbLqO0naZPsWUSQPGKGQ7JA25jLGnu5RxKCN4ZshEMMwFRjxlk2XUtI_26STDjBk6incjXsisS1RWs4vtW9T51eC2MVZ4WV-85LCEXyaf-Oy_MFOJ2oFOCg1IJfgTd-qnxpDK8nf0Q38/s1600/POSTUP.jpg)
Nejprve si troubu předehřejeme na 200 °C. Poté si
vymažeme formu máslem. Rozpuštěné máslo šleháme s cukrem tak, aby se nám
cukr zcela rozpustil. Přidáme vejce, hladkou mouku, vanilkový extrakt, špetku
soli a nahrubo nasekanou bílou čokoládu. Hmotu přelijeme do formy a do povrchu zamačkáme
třešně dle vlastní fantazie. Na závěr posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme asi
35 minut dorůžova.
Tip: Třešně doporučuji předem vypeckovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.