sobota 15. června 2019

TŘEŠŇOVÉ POHLAZENÍ

Ahoj, právě začínají dozrávat třešně a čerstvé chutnají naprosto neodolatelně. Navíc jsou zdravé, mají spousty antioxidantů, vitaminů a minerálů. Hodí se nejen do koláčů, dezertů, ale také se z nich dá připravit výborná marmeláda. Tentokrát tady mám recept, který kombinuje chuť třešní s bílou čokoládou. Tento recept je ideální ke kávě či čaji a určitě si budete chtít přidat.




150g rozpuštěného másla
máslo na vymazání formy
1 vejce od šťastných slepiček
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
2 hrsti třešní
100g bílé čokolády
50g mandlí (nasekaných)
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli


Nejprve si troubu předehřejeme na 200 °C. Poté si vymažeme formu máslem. Rozpuštěné máslo šleháme s cukrem tak, aby se nám cukr zcela rozpustil. Přidáme vejce, hladkou mouku, vanilkový extrakt, špetku soli a nahrubo nasekanou bílou čokoládu. Hmotu přelijeme do formy a do povrchu zamačkáme třešně dle vlastní fantazie. Na závěr posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme asi 35 minut dorůžova.

Tip: Třešně doporučuji předem vypeckovat.

Dobrou chuť!








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.