Hezké dopoledne, dnes tady máme recept pro milovníky máku, který je vhodný i pro celiaky.
Proč jíst mák?
Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až 12x
více než mléko.
K tomu, ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
K tomu, ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
Těsto: 120 g másla
200 g mletého máku
120 g moučkového cukru
4 vejce
lžíce citrónové šťávy
kůra z půlky citrónů
špetka soli
Poleva: 2 lžíce citrónové šťávy
moučkový cukr
Těsto: Rozpustíme si máslo. Oddělíme si žloutky od bílků.
Vyšleháme si žloutky s cukrem a lžící citrónové šťávy. Poté přidáme do
směsi citrónovou kůru a špetku soli. Do této směsi vmícháme i rozpuštěné máslo
a mletý mák. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a těsto přelijeme do dortové
formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 25 minut. Po
vychladnutí koláče na něj přidáme polevu.
Poleva: Smícháme 2 lžíce citrónové šťávy se lžící vody a
postupně přidáváme moučkový cukr, dokud nedosáhneme námi požadované hustoty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.