Ahoj, dnes jsem dodělal zkoušky a tak se konečně najde i čas na další
českou klasiku a tou jsou ČESKÉ BUCHTY. Vždy si vzpomenu na ty krásné časy,
kdy jsem byl malá a koukal na pohádky. Vždy se tam cpali buchtami a taky jim je mámy připravovali, když šli někam za dobrodružstvím.
No dobře a teď už
vážně, tady je recept.
České buchty:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFSkkh-pguNNvdJl_1273Xm1qyvXW3OuDtj-5T4-MREbs8YyEYhT7mHXn6TYQ_Z_TLuDSGWEWtQoyluWTcih6eDwSZ4dDnmpW9bkH-H6xLJHb7vostpXpnkUmuu6vXSREex_xvrlEmYdk/s1600/SUROVINY.jpg)
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
80g moučkového cukru
75g másla
250ml mléka
2 vejce
25g droždí
povidla
špetka soli
máslo na vymazání pekáče a potíraní buchet
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8TYpgCo_t0mk1tAS2lu6n5BDi1PrUbz9e9M8f7d7PVOUQa3FKJu2a_o-ZbdsBkt2l9zxTAHp_1Wzt3b6APHaVK87bOE-bdf6DeC13A5lfBr2xUHplW1Czlj_d6pgotBXJSkVyQhAWWRI/s1600/POSTUP.jpg)
Ze lžíce cukru, mouky, droždí a trochy vlažného mléka
připravíme kvásek. Až vykyne, smíchejme ho se zbytkem cukru a mouky,
vajíčky, rozehřátým máslem a trochou soli. Na závěr přidáme vlažné mléko.
Zpracujeme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout. Položíme těsto
na pomoučený vál, rozválíme ho a nakrájíme na čtverečky. Na každý čtvereček dáme povidla a pak
tvarujeme buchty. V pekáči si rozpustíme máslo a pak do něj skládáme
buchty. Každou po stranách, vykutálíme v másle, aby se buchty po nakynutí
neslepily. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Buchty necháme v pekáči
zhruba čtvrt hodiny kynout, pak je nahoře pomastíme a vložíme do trouby.
Pečeme cca 50 minut.
Tip: Do buchet můžeme dát i tvarohovou či makovou náplň.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.