Ahoj, dnes jsem dodělal zkoušky a tak se konečně najde i čas na další
českou klasiku a tou jsou ČESKÉ BUCHTY. Vždy si vzpomenu na ty krásné časy,
kdy jsem byl malá a koukal na pohádky. Vždy se tam cpali buchtami a taky jim je mámy připravovali, když šli někam za dobrodružstvím.
No dobře a teď už
vážně, tady je recept.
České buchty:
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
80g moučkového cukru
75g másla
250ml mléka
2 vejce
25g droždí
povidla
špetka soli
máslo na vymazání pekáče a potíraní buchet
Ze lžíce cukru, mouky, droždí a trochy vlažného mléka
připravíme kvásek. Až vykyne, smíchejme ho se zbytkem cukru a mouky,
vajíčky, rozehřátým máslem a trochou soli. Na závěr přidáme vlažné mléko.
Zpracujeme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout. Položíme těsto
na pomoučený vál, rozválíme ho a nakrájíme na čtverečky. Na každý čtvereček dáme povidla a pak
tvarujeme buchty. V pekáči si rozpustíme máslo a pak do něj skládáme
buchty. Každou po stranách, vykutálíme v másle, aby se buchty po nakynutí
neslepily. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Buchty necháme v pekáči
zhruba čtvrt hodiny kynout, pak je nahoře pomastíme a vložíme do trouby.
Pečeme cca 50 minut.
Tip: Do buchet můžeme dát i tvarohovou či makovou náplň.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.