Dobré ráno, máme tady nový týden, nevíte co si udělat na snídani ? Vyzkoušejte tuto snadnou a moc výbornou ovesnou kaši s mákem.
Proč jíst mák?
Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až 12x
více než mléko.
K tomu ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další
minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFSkkh-pguNNvdJl_1273Xm1qyvXW3OuDtj-5T4-MREbs8YyEYhT7mHXn6TYQ_Z_TLuDSGWEWtQoyluWTcih6eDwSZ4dDnmpW9bkH-H6xLJHb7vostpXpnkUmuu6vXSREex_xvrlEmYdk/s1600/SUROVINY.jpg)
250ml vody
75ml mandlového mléka
2 lžičky javorového sirupu
40g máku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivZ3zEAlPajo4jOei60TY2KgFqqZY_PuBwXt7FJkCYgnW6dJ6uYvNMpCw3K5vK6BF_2803eMSQc7qvP6e0hQeZ8ErkCrFpbkeQawoZw1FhAEagHCz7pvTgCxKlp0PJMOM9Plf2XWpXRjE/s1600/POSTUP.jpg)
Ovesné vločky a mák si namočíme ve vodě. Dáme na noc do
lednice. Přidáme mandlové mléko a 2 lžičky javorového sirupu. Vaříme cca 6
minut. Po 6 minutách vyzkoušíme správnou konzistenci a ozdobíme dle fantazie
například mandlemi a rozinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.