pondělí 26. prosince 2016

OVESNÁ KAŠE S MÁKEM

Dobré ráno, máme tady nový týden, nevíte co si udělat na snídani ? Vyzkoušejte tuto snadnou a moc výbornou ovesnou kaši s mákem.


Proč jíst mák?

Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až 12x více než mléko.
K tomu ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.



70g ovesných vloček
250ml vody
75ml mandlového mléka
2 lžičky javorového sirupu
40g máku

Ovesné vločky a mák si namočíme ve vodě. Dáme na noc do lednice. Přidáme mandlové mléko a 2 lžičky javorového sirupu. Vaříme cca 6 minut. Po 6 minutách vyzkoušíme správnou konzistenci a ozdobíme dle fantazie například mandlemi a rozinkami.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.