neděle 7. října 2018

DÝŇOVÝ CHEESECAKE

Ahoj, máme tady zase Podzim, všude okolo je tolik dýní, že by byl hřích, kdyby z nich člověk něco neupekl. A co vy? Také rádi pečete z dýně? Mějte se krásně, tak zase někdy příště.



250g oblíbených sušenek
250g tvarohu
100g másla
400g dýňového pyré
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
3 vejce
1 lžička skořice
špetka soli

Tip: Základní dýňové pyré vyrobíme tak, že očištěnou dýni uvaříme doměkka, poté scedíme a rozmixujeme.

Sušenky rozemeleme a přidáme do nich změklé máslo. Těsto si vypracujeme tak, aby vznikla hutná hmota. Tu si přendáme do dortové formy, kterou vyložíme pečícím papírem. V míse si vyšleháme tvaroh, poté přidáme 3 vejce, kondenzované mléko, dýňové pyré, špetku soli a lžičku skořice. Krém vlijme na korpus. Pečeme cca 75 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Po upečení koláč dozdobíme dle vlastní fantazie například mletou skořicí nebo ho můžeme nechat prostě „nahoře bez“.


Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.