sobota 30. září 2017

JABLEČNÝ KOLÁČ TARTE TATIN

Ahoj, dnes se podíváme opět do Francie, konkrétně na Koláč sester Tatinových. Jelikož je všude spousta jablek a už mám pánev, která by byla vhodná do trouby, udělal jsem klasický recept z jablek. Jakmile se trošku skamarádíte s výrobou karamelu, zjistíte, že je docela snadný a zvládne ho hravě každý. Jistě i vy propadnete jeho jednoduchosti a skvělé chuti.



3 jablka
50g másla
100g cukru krupice
2g mleté skořice
1 listové těsto (puff pastry)


Nejprve si nakrájíme jablka na tenké plátky a na plotně necháme v pánvi zkaramelizovat cukr.


Do karamelu přidáme máslo, necháme ho rozpustit a důkladně promícháme. Do směsi přidáme nakrájená jablka a pomalu promícháme.


Listové těsto si rozválíme a odkrojíme podle tvaru pánve. Námi vytvořený plát z listového těsta si párkrát propíchneme vidličkou na různých místech.


Listové těsto opatrně přendáme do pánve na jablka.


Pečeme při 180 °C asi 35 minut.


Upečený koláč opatrně překlopíme na talíř, rozkrájíme a můžeme servírovat.



Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.