Ahoj, dnes se
podíváme opět do Francie,
konkrétně na Koláč sester Tatinových. Jelikož je všude spousta jablek a už mám
pánev, která by byla vhodná do trouby, udělal jsem klasický recept z jablek.
Jakmile se trošku skamarádíte s výrobou karamelu, zjistíte, že je docela snadný
a zvládne ho hravě každý. Jistě i vy propadnete jeho jednoduchosti a skvělé
chuti.
3 jablka
50g másla
100g cukru krupice
2g mleté skořice
1 listové těsto
(puff pastry)
Nejprve
si nakrájíme jablka na tenké plátky a na plotně necháme v pánvi
zkaramelizovat cukr.
Do karamelu přidáme
máslo, necháme ho rozpustit a důkladně promícháme. Do směsi přidáme nakrájená
jablka a pomalu promícháme.
Listové těsto si
rozválíme a odkrojíme podle tvaru pánve. Námi vytvořený plát z listového
těsta si párkrát propíchneme vidličkou na různých místech.
Listové těsto
opatrně přendáme do pánve na jablka.
Pečeme při 180 °C
asi 35 minut.
Upečený koláč opatrně
překlopíme na talíř, rozkrájíme a můžeme servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.