Hezké odpoledne, dnes tady máme recept pro milovníky máku.
Proč jíst mák?
Mák je nejbohatší zdroj vápníku. Obsahuje ho až 12x
více než mléko.
K tomu ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
K tomu ale obsahuje zdravé rostlinné tuky, vlákninu, další minerály, vitaminy i enzymy. A taky je moc dobrý.
3 vejce
4 lžíce medu
60g mletého máku
220g špaldové celozrnné mouky
250ml šlehačkové smetany 33%
1 prášek do pečiva
špetka soli
Všechny sypké suroviny si smícháme v jedné misce
dohromady. Vejce s medem si ve druhé misce vyšleháme tak, aby nám vnikla
hustá pěna (cca 10 min). Do vyšlehaných vajec s medem začneme pomalu
přidávat smetanu, a pak přidáme i ostatní sypké suroviny, důkladně promícháme.
Vznikne nám husté těsto, které dáme do předem připravené formy na pečení.
Pečeme při 180 stupních asi 40 minut (jestli je bábovka hotová si ověříme
špejlí).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.