neděle 28. května 2017

TIRAMISU

Ahoj, dlouho jsem přemýšlel, co bych připravil jako dezert k nedělní kávě, tentokrát jsem se rozhodl, že nakoukneme do ITÁLIE, pokusil jsem se udělat jejich tradiční dezert, kterým je Tiramisu.



Proč vlastně Tiramisu? Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo Tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená: vytáhni mě nebo zvedni mě, ve volném překladu: rozvesel mě.

500g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretta
šálek silné černé kávy 
1 pytlík cukrářských piškotů
kakao na posypání

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme, a nakonec pomalu vmícháme sníh. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy (piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem). Necháme zatuhnout v lednici.

Tip: Pokud milujete Lotus sušenky jako já, můžete nahradit piškoty v druhé vrstvě Lotus sušenkami.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.