Ahoj, dlouho jsem přemýšlel, co bych připravil jako dezert k nedělní
kávě, tentokrát jsem se rozhodl, že nakoukneme do ITÁLIE, pokusil jsem se
udělat jejich tradiční dezert, kterým je Tiramisu.
Proč vlastně Tiramisu? Tiramisu je tradiční italský dezert.
Slovo Tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená: vytáhni mě nebo zvedni mě,
ve volném překladu: rozvesel mě.
500g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretta
šálek silné černé kávy
1 pytlík cukrářských piškotů
kakao na posypání
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme
sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme, a nakonec pomalu
vmícháme sníh. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle,
aby se nerozmáčely. Skládáme do formy (piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu
krému posypeme kakaem). Necháme zatuhnout v lednici.
Tip: Pokud milujete Lotus sušenky jako já, můžete nahradit
piškoty v druhé vrstvě Lotus sušenkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.