sobota 28. ledna 2017

SKOŘICOVÝ TŘENÝ KOLÁČ

Ahoj, říjnové číslo časopisu F.O.O.D. bylo plné fajn jablečných receptů a jelikož jablek máme doma poměrně hodně, musel jsem z nich něco upéct. 



4 velká sladká jablka
1 lžička skořice
2 lžíce bramborového škrobu
50g másla

Těsto: 85g měkkého másla
85g krupicového cukru
2 menší vejce
200g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100ml mléka

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až zcela zapracujete jedno, můžete zašlehat druhé. Vmiste mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte s vlažným mlékem. Troubu zapněte na 180 °C a okraj formy vyložte pruhem pečícího papíru. Do formy nalijte těsto. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenké plátky, ty potom smíchejte se škrobem a skořicí. Urovnejte je na povrchu koláče, nejsilnější vrstva přijde doprostřed, kde se nejvíce propadnou do těsta. Pečte asi 40 minut dozlatova, 10 minut před koncem pečení povrch poklaďte kousky másla, aby koláč ještě více zvláčněl.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.