Ahoj, říjnové číslo
časopisu F.O.O.D. bylo plné fajn jablečných receptů a jelikož jablek máme doma
poměrně hodně, musel jsem z nich něco upéct.

1 lžička skořice
2 lžíce bramborového škrobu
50g másla
Těsto: 85g měkkého másla
85g krupicového cukru
2 menší vejce
200g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100ml mléka

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto
srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až
zcela zapracujete jedno, můžete zašlehat druhé. Vmiste mouku prosátou
s práškem do pečiva a promíchejte s vlažným mlékem. Troubu zapněte na
180 °C a okraj formy vyložte pruhem pečícího papíru. Do formy nalijte těsto.
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenké plátky, ty potom
smíchejte se škrobem a skořicí. Urovnejte je na povrchu koláče, nejsilnější
vrstva přijde doprostřed, kde se nejvíce propadnou do těsta. Pečte asi 40 minut
dozlatova, 10 minut před koncem pečení povrch poklaďte kousky másla, aby koláč
ještě více zvláčněl.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.