čtvrtek 26. ledna 2017

SKOŘICOVO-OVESNÁ KAŠE

Dobré ráno, dnes tady máme recept na snadnou skořicovo-ovesnou kaši.

Proč jíst skořici?

  • zahřívající koření, které podporuje funkci sleziny,
  • mírní projevy silné menstruace či častého krvácení z nosu,
  • přirozeně snižuje krevní tlak,
  • stabilizuje hladinu krevního cukru, cholesterolu a triglyceridů,
  • protizánětlivé, desinfekční a antibiotické účinky,
  • zlepšuje trávicí funkce a metabolismus,
  • mírní nadýmání a střevní koliky,
  • podpora mozkových funkcí, prevence Alzheimerovy choroby.



70g ovesných vloček
200ml vody
75ml mandlového mléka
2 lžičky javorového sirupu nebo medu
1,5 lžičky skořice
hrst ořechů
hrst rozinek

Ovesné vločky a skořici si namočíme ve vodě. Dáme na noc do lednice. Přidáme mandlové mléko a 2 lžičky javorového sirupu. Vaříme cca 6 minut. Po 6 minutách přidáme ořechy a rozinky, vyzkoušíme správnou konzistenci, ozdobíme a podáváme.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře. Děláte mi velkou radost.